Vecka 33

Nu har vi gått första veckan i förskoleklass. Det har varit fokus på att lära känna varandra, lokalerna och alla rutiner. Eleverna har varit väldigt glada och positiva och väldigt duktiga. Det är mycket nytt för dem.

Eleverna har fått färglägga sina namn som ska sitta på deras stolar. De har ritat i sin skrivbok vad de vill lära sig i skolan. Alla elever har fått en pusselbit som de färglagt som vi ska sätta ihop till två pussel. Ett till blåa gruppen och ett till den gröna gruppen. De har ritat sin familj och vad som gör dem glada. Eleverna har börjat att vara vaktmästare då de hjälper till att räkna alla i klassen och kolla almanackan.

Vi har sjungit, läst bok, lekt några lekar och haft svenska där vi började med att lyssna på ljud på olika sätt. Vi har även tränat på vad vi ska göra om brandlarnet går.

Ni som inte har lämnat kontaktuppgifter, medgivande och matlappar behöver lämna dem på måndag. Viktigt så vi kan nå er på telefon eller mejl och att elever som behöver specialkost får det.

Påminner om att föräldramötet är på tisdag 23/8 kl.18.00. Där kommer ni få mer information om hur en dag ser ut, grupper, idrott och mycket mer.

Om ni hämtar era barn kl .13 så vill vi gärna att ni stannar utanför förskolans gård då de är ute just den tiden. Självklart får ni gå in om ni behöver hämta något eller komma och prata med oss.

Nästa vecka börjar idrotten och det är den gröna gruppen som börjar.

Cissi och Wilma
Senast uppdaterad: 20 augusti 2022