Veckobrev v.41

Hej!

Veckans nyheter från klass 4:a.

Måndagen startade med en test i matematik .

På tisdagen så jobbade vi med skrivcirkeln,berättande text. Efter lunch så gick vi till prästgården för att vara med på vår första träff i riddarskolan.Första ämnet var tålamod något de fick prova på ,när de tillverkade sin påse för de fem stenarna.Som man till slut har efter de fem träffarna.

Torsdagen innehöll en screening i svenska (rättstavning). Efter rättning så kunde man se att vi behöver lägga tid på att träna stavning. De har fått fem ord med sig hem att träna på .Tre ord har de föreslagit själva och två ord från mig (Lena). Nästa vecka på torsdag så tränar vi på orden och tittar på resultatet.Så här kommer det att fortsätta så att vi bygger mer kunskap kring stavning.

Glosprov på fredagen på engelskan.Genomgång av frågorna som tillhörde läsläxan.Alla var aktiva och ville bidra med sina svar vilket är utvecklande för alla. Några gick till biblioteket och bytte böcker.Det är mycket bra att man kan genom en kod kan komma in på annan tid för att låna. Detta underlättar mycket för klassen eftersom att vi behöver en hel del nya böcker.

Ny läsläxa på måndag. Denna gång en historisk text från vikingatiden så var beredda på att svara på lite frågor kring uttryck.

Idrotten nästa vecka kommer att innehålla friluftsliv. Så inga idrottskläder utan kläder för utevistelse.Vid frågor kontakta Jaime.

Läxor. V42.Läsläxa,rättstavning och glosor.

Mvh Lena,Ericha och Elisabeth.

Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Text

Senast uppdaterad: 15 oktober 2022