Veckobrev v.18

Ingress

Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Måndag 8/5: ID cykla till Agnmyren med Jamie. Hjälm obligatorisk.

Onsdag 10/5: Bad. Bokad buss dit och hem. Ta med badkläder, handduk & duschtvål. Det är inte nödvändigt att tvätta håret, då tiden brukar vara ganska knapp.

Fredag 12/5: Skriftligt läxförhör veckans ord. Pappret skickades hem idag, kolla väskor.

Vi har haft ett par bra veckor, just nu tränar vi på att inte använda svordomar och fula ord. I svenska läser vi en hel del samt har ordkunskap. NP i svenska är klara. Vi har ett matteprov kvar som är ett NP. Det gör vi under nästa vecka. Efter att det är klart fortsätter vi med addition/subtraktions uppställning, multiplikation /division samt problemlösning. Försök se till att de tränar på tabellerna tills de kan dem utantill, ni anar inte vilken hjälp de har av det på matten framöver under kommande skolår!

I so har vi geografi - Sverige. Vi har tittat på Sverigekartan, landskap, Kartan kommer igen även på idrotten. Om det är någon som har en bra och tydlig karta över Sollerön tar vi gärna en kopia på den. Jag har introducerat dem i seterra.com. En sida de kan använda för att träna Sveriges landskap, städer mm. Även jättebra att använda när de ska träna på Norden och Europa i åk 4-6.

I no har vi kemi. Mest har det hitills handlat om att undersöka vattnets olika former (fast, flytande, gas). (NTA låda. )

Kul nyhet! Majblommeförsäljningen är avslutad och 10 pers i åk 3 har sålt för ca 7500 kr! Jättebra jobbat! Kom ihåg att redovisa i appen. MVH Catarina

Senast uppdaterad: 5 maj 2023