Veckobrev v. 46

Ingress

Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

I onsdags var vi på Zornmuséet och fick en guidad visning av vikingautställningen. Sedan besökte vi biblioteket där barnbibliotekarien tog hand om oss och visade biblioteket, hjälpte eleverna att hitta bra böcker samt lärde dem skillnad mellan Hcf och Hcg. Efter det åt vi lunch hos Thomas & Therese Nielsen på Hotel Fridhem. Som en elev uttryckte det: " i skolan äter vi mat, men det här är lyxmat!" Aldrig har jag sett eleverna i åk 3 äta sådana mängder och sucka så njutningsfullt över maten!. Stort tack till Thomas Nielsen för att du ordnade så bra! Bussresorna gick också utan problem och alla skötte sig jättebra! Det gör mig extra glad, då vågar jag mig på att ta med dem på fler roliga utflykter!

Vi kommer att avsluta arbetet med vikingatiden med ett prov på begreppen vi tränat på i form av en kahoot under nästa vecka. I no jobbar vi med vatten och luft. I svenskan arbetar vi med sagor där vi bla har dramatiserat saga i teaterform. Uppskattat av eleverna! I matten kämpar vi på med uppställningar i addition och subtraktion. I engelskan läser vi olika texter för att öva läsa engelska, översätta text och träna uttal. Lite svårt tycker en del.

Tillsammans med Elin på musiken har åk 3 börjat träna på sånger inför Lucia i kyrkan 13/12. (Separat inbjudan och info om det kommer senare. ) Pojkarna kommer vara stjärngossar med strut och vit särk, flickorna kommer vara tärnor med glitter i håret och runt midjan. Titta gärna hemma redan nu om ni har särk eller om ni behöver låna av skolan. Jättebra om pojkarna har egen strut och stjärna.

Senast uppdaterad: 18 november 2022