Veckobrev v.43

Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Hej !

Nu kommer ett veckobrev som förhoppningsvis ska se normalt ut. Ibland blir allt tokigt när man trycker på fel knapp.


Veckan började med FN-dagen och då jobbade vi i tvärgrupper kring ämnet barnkonventionen. På so:n så repeterar eleverna forntiden och jobbar med lite andra frågeställningar.

Tisdagen ,skrivcirkeln de tränar på att bygga berättande texter och det kräver extra planerande. Riddarskolan efter lunch innehöll lek,målning och högläsning. En avslutning på det här projektet är en riddardubbning i kyrkan v.48 datum kommer senare.

På onsdagen så började alla med sina biologiuppgifter mycket att skriva. Marit har lagt ut mer kring provet som kommer senare.

Test på stavning torsdag morgon. Resultatet svajar någor. Man behöver träna för att bli nöjd med sitt resultat. Vi har gått igenom svaren och pratat om detta. Inga ny ord över lovet nya tag senare.Vi jobbar på med matematiken kapitel tre. Det kommer ett prov i slutet av kapitlet . Återkommer med mer info. senare.

Vi har pratat om att det är mycket att hålla reda på med läxor,prov och böcker .Men det är något som måste funka så man behöver träna på detta ansvar.

Fredag innehöll halloween tema både på engelskan och idrotten .Eleverna fick sin belöning av Jaime för att de har haft med idrottskläder och duschat på idrotten.

Dansuppvisning av personalen på förmiddagsrasten mycket uppskattat.Sedan fick de som ville dansa med oss.

Efter lunch genomgång av läsläxan. Roligt att märka att resultatet har förbättrats. Många har svarat med fler meningar och bättre innehåll. Vi pratade om att en del har fått återkoppling på texten av er vuxna väldigt bra.

Avslut på en intensiv dag , fika och utdelning av kompiskort. Ha ett skönt lov.

mvh. Lena ,Ericha och Elisabeth.

Senast uppdaterad: 29 oktober 2022