Läxa och prov i ljud.

Ingress

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Det är prov i ljud den 22 september. De har frågorna i teams i gruppen NO så de kan visa er. De har även svarat på frågorna på lektionen så de har de har svaren i sin ipad eller på papper.

De har i läxa att visa er två filmer på 3 min. Läs instruktion nedan hur de tar sig dit. Det är viktigt att de går in på hemsidan. Appen som finns på deras ipad har inte alla funktioner.

1. De ska gå in på ILT Inläsningstjänst | För alla elevers rätt till likvärdig undervisning (inlasningstjanst.se) Länk till annan webbplats.

2. Där ska de trycka på logga in.

3. Sedan ska de välja skolfederationen.

4. Leta reda på mora kommun och tryck på logga in med mora kommun.

5. Skriv in användarnamn och lösenord. Detta har eleverna själva.

6. Välj sedan att gå in på begreppa.

7. Sök på Mönster med tal och figurer. Se filmen.

8. Sök på ljud och välj en film som är för åk 4-6

På inläsningstjänst finns även polylion där de finns böcker de kan läsa hemma. Det finns även inlästa läromedel där deras engelska böcker ligger och SO böcker. Denna tjänst kan man använa från årskurs 1- gymnasiet. Det finns många bra mattefilmer på begreppa som visar hur vi lär ut matte. Dessa filmer kan vara bra att titta på med era barn om de har svårt att förstå ett särskilt område.

Vid frågor mejla gärna.

Mvh Marit Björn marit.bjorn@mora.se