Veckobrev v.35

Ingress

Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Vi fortsätter med faktatext och djur/näringslära/ekosystem på sv/no lektioner. Vi har även börjat med substantiv. Det var de jätteduktiga på och de har även en god fonologisk medvetenhet. Vi går vidare med dubbelteckning/kort-lång vokal eftersom det har jag märkt att de behöver träna på. (Tal-tall)

På måndag startar skolans hopprepsutmaning - perfekt rörelsepaus! I fredags hoppade hela klassen långhopprep tillsammans som rörelsepaus. De är jättetaggade på att vinna!

I SO jobbar vi med demokrati och val. Vi ska ha vårt första klassråd under veckan. Vi pratar också mycket om hur man är en bra kompis och att hjälpa/stötta varandra. På torsdag har hela skolan tvärgrupper första lektionen i syfte att lära känna fler och lära sig namn.

I matten är det sista veckan med klockan. Är man inte klar på fredag, får man ta hem och göra klart. De har hela v.36 på sig eftersom jag inte skickar hem matten förrän på fredag 2/9.

SV läxa: De som var på föräldramötet tog sitt barns svenska bok i läsförståelse. Övriga får hem den på måndag. Den jobbade barnen med i åk 2. Oklart hur, det är inget skrivet i dem. Eleverna får ha den som en fast svenska läxa; de får träna läsning, skriva och läsförståelse. Min tanke var att den ska vara klar till v.44 (höstlovet). Jag vet inte hur det har varit med läxor åk 1-2, men man måste börja vänja sig eftersom det ökar successivt under åk 4-9.

/ Catarina


Senast uppdaterad: 28 augusti 2022