Vecka 36


Bild

Denna vecka var sista veckan med Stenålderslådan. Många spännande föremål har vi tittat på och ritat av. Vi kommer att fortsätta arbetet med Stenåldern nästa vecka och sedan gå in på Bronsåldern.

På svenskapassen har klassen läst olika berättande texter samt planerat och skrivit egna berättande texter. Vi har också börjat med H4-test (snabbläsning av ord på 1 minut).

På matematikpassen arbetade vi vidare med positionssystemet genom spel, Bingel och arbete i boken. Vi repeterade även uppställning med växling i addition och subtraktion. Detta ska vi jobba vidare med under veckan som kommer.

I tisdags läste vi i nya engelskaboken. Jag blev så imponerad över hur duktiga alla var! Sedan jobbade klassen i nya Workbook.

Under No:n arbetade vi med skuggan och hur den flyttar sig under dagen och varför. Vi började onsdagen med att i lärpar rita varandras skuggor på marken. Senare gick vi ut och såg vad som hade hänt med skuggan.

På onsdagen spelade vi också lite ukulele. Nu har klassen tränat på två ackord vid komp av Border Jakob/Are you sleeping samt Ja må hon leva.

Vi har börjat att titta på målen för åk 3 i svenska, matematik, SO, NO och Engelska.

Läxa: Läs kapitel 3 i Nyckeln till skatten minst 5 dagar á 15 minuter (man får gärna läsa mer!) till fredag 15/9. Läsningen ska ske högt för en vuxen som ser det som barnet läser. Detta för att minska "gissningsläsning". Prata tillsammans om det som händer i kapitlet.

Skoljogg: onsdag 13/9 ska barnen komma i uteidrottskläder till skolan samt ha med en vattenflaska, handduk och ombyteskläder. Vi samlas på skolgården när det ringer in och går till Parken tillsammans. Denna dag är det denna förmiddag som är idrotten, så ni behöver inte packa med extra idrottskläder.

Ha en fortsatt trevlig helg!

Senast uppdaterad: 10 september 2023