Första veckan i 3:an

Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Så har vi äntligen startat första terminen i åk 3!

En hel del nya rutiner (då vi bytt våning) och "kom ihåg" har det blivit under veckan. Tisdagen började med gemensam samling sedan jobbade vi i klassrummet och firade skolstart med glass. I Onsdags gick klassen till biblioteket och lånade en varsin bok som de läst i under resten av veckan. Alla har fått måla ett bokmärke att ha i boken. På svenskalektionerna har vi också startat upp med Berättande text- med rymdtema. En hel del nya ord har vi fått träna på. Många har märkt av att de inte läst så mycket under sommaren, så läsförståelsen hade minskat.

I matematik har vi arbetat med positionssystemet upp till tusental samt volym (liter och deciliter).På engelskan tränade vi på att läsa och stava olika djur. No-lektionen ägnades åt att undersöka hur Jorden ser ut från rymden och vad färgerna är för något.

Under SO-passen har vi pratat om Stenåldern, sett på film samt provat och känt på olika föremål från Stenåldern. Detta ska vi fortsätta med även nästa vecka. Musiken denna vecka fick också Stenålderstema. Vi provade Vinare och Rassel samt lyssnade på ljudupptagningar av dessa stenåldersinstrument.

I torsdags hade klassen slöjd för första gången. Det var kul, berättade många.

Läxa:

Alla har med sig en läsläxa hem. De ska läsa minst 5 dagar/vecka och 15 minuter varje gång (de får gärna träna 7 dagar också). Läxan ska redovisas nästa fredag (1/9).

Föräldramöte 6/9 kl 17.30(drop-in) 18.00-19.30 (ca) med start i Matsalen.

Utvecklingssamtal: Tider kommer inom kort, men tanken är att dessa ska ske v 36-38.

Trevlig helg!

Senast uppdaterad: 25 augusti 2023