Veckobrev v 22

Bild

Tisdagens utedag på Gesundaberget blev toppen. Många glada miner och trötta ben blev det.

Under veckan har vi jobbat på med lite av varje. Det börjar ju dra ihop sig för terminsslut. Klassen jobbar verkligen på för att göra klart arbeten. Några reflekterade häromdagen att "sen går vi i 3:an, då måste man kunna massor" och så jobbade de på så pennan glödde. ;-)

På svenskapassen har vi jobbat med texter i Skrivcirkeln. Sista texttypen instruktioner (där det också ingick att skapa sin egna djurpark) har verkligen inspirerat klassen. Vi har också läst en hel del olika texter. I onsdags blev det tipspromenad med frågor på innehållet i Diamantjakten.

Under matematiken har vi jobbat mest med uppskattning av längd och mätning i meter och centimeter, begreppen sträcka och linje, omkrets, förminskning och föratoring samt tabeller och diagram.

På SO:n har vi jobbat med olika områden som behövdes göras klart. Ex yrken, samerna och islam. Klassen har också jobbat med Marvinter.

Vi fortsatte lite med Rymden-temat på NO:n. Då fick klassen beskriva hur solen, jorden och månen rör sig under ett år, månad, årstid och dygn samt förklara begreppen och vilken påverkan de har på jorden. Spännande diskussioner och upptäckter gjordes.

På musiken tränade vi på skolavslutningssångerna och sjöng också för 1:orna.

Idag har alla fått ta hem sina bilder ur bildmappen.

Ha en skön helg så ses vi på onsdag igen!

 

5/6 lov

6/6 Lov och Nationaldagen

7/6 "vanlig skoldag" Ta gärna med en påse att ta hem skolmaterial och kläder från hallen

8/6 "vanlig skoldag"

9/6 SKOLAVSLUTNING Samling på skolgården 8.45. Sedan startar det i kyrkan kl 9.00.

Senast uppdaterad: 3 juni 2023