Veckobrev vecka 16

Bild

Den här veckan har vi jobbat med multiplikation. Alla har en "rabbel-läxa" på tabell 1-5. Vi har och så provat på programmering och sett en film om datorn.

På svenskan har vi arbetat vidare med förklarande text samt stavning och grammatik.

På engelskalektionen såg klassen 2 avsnitt av The game samt arbetade klart i engelskaboken tom kap7 som handlar om djur.

På SO:n har vi diskuterat olika samhällsfrågor samt arbetat med yrken. Några hann klart sina "yrkespyramider" idag och har dessa med sig hem.

Lågstadiet har startat ett "toalettbingo" och det har gett resultat denna vecka. Inget papper på golvet och rena och fina toaletter och handfat.

Under NO-passet började vi ett arbete kring rymden. Det var mycket spännande att med hjälp av ipaden utforska planeter och stjärnbilder. Fler uppdrag kommer framöver där klassen ska träna sig att bli reseguider för ett folk på planeten Plexo.

På musiken har vi börjat träna inför skolavslutningen.

Läxor:

  • Läs kapitel 24 i minst 15 minuter varje dag i 4 dagar innan torsdag. Träna tills texten flyter och du kan berätta om det lästa.
  • Skrivläxan till kapitlet (alla som var här idag har fått med läslogg och uppgiftspapper) ska lämnas in torsdag 27/4.
  • Matematikläxa: Läs tabell-pappret högt minst 1 gång varje dag till fredag 28/4. (För er som inte var här idag så är det multiplikationstabellerna 1-4 som ska läsas. Man behöver inte kunna utantill, utan ska bara "rabbla" talen högt.Se bilden i inlägget.)

Trevlig helg!


Senast uppdaterad: 21 april 2023