Vecka 50

Bild

Den här veckan har många i klassen blivit sjuka, tyvärr. I dag, fredag är bara 4 elever friska i klassen. Vi hoppas att alla sjuklingar snart mår bättre och är tillbaka i skolan.

I måndags fick klassen lite extra idrott när jag var och övade inför lucia-framförandet med 3:or och mellanstadieelever.

På tisdagsmorgonen firade skolan Lucia med luciatåg och efterföljande fika. Klass 6 hade bakat lussebullar till hela skolan. Gott!

Under tisdagen kom Johanna igen och klassen har äntligen kommit igång med sin produktion av en variant på Rödluvan som ska bli en del av en föreställning och utställning på Rosa huset tillsammans med klass 1 efter sportlovet. Hela klassen var så entusiastisk så de fortsatte planera och spela in även under eftermiddagens idrottspass. Kul!

I onsdags kom Maria och de flesta har nu monterat ihop sina vargmasker. Nu är det bara ögonhål och "hjälm" som ska till innan de kan användas.

På matematiken denna vecka har vi arbetat med multiplikation och division (tabell 2, 5 och 10) samt subtraktion med liten skillnad. Vi har också arbetat med diagram. Bilden är ifrån dagens skapande av cirkeldiagram utifrån en cirkelblomma.

Under svenskapassen skrivs och ritas det på julsagor. Dessa ska vi läsa nästa vecka.

Ingen ny läsläxa denna vecka, men barnen kommer att få ett läsbingo med sig hem för att hålla igång läsningen under jullovet.

21/12: 7.30-8.30 Grötfrukost för hela skolan.

21/12 9.30-ca 10.00 Tomtejogg Man får gärna klä sig i någon julig huvudbonad (ex. tomteluva, renhorns-diadem)

21/12 12.20 slutar barnen för dagen. Fritidsbarnen går då på lunch.

Ha en trevlig helg, så hoppas vi att alla är friska och krya på måndag!

/Elin

 

Senast uppdaterad: 16 december 2022