Vecka 45

Bild

Den här veckan har vi arbetat med Bockarna Bruse och Rödluvan under svenskapassen. Detta för att vi snart får besök av bildpedagog och danspedagog från Kulturskolan Miranda. De ska arbeta med oss ett pass i veckan, under 10 veckor, (första träffen blir 22/11) med sagor på olika sätt. Vi röstade i klassen om vilken saga de ville arbeta mest med under denna period. De röstade fram Rödluvan, så den sagan ska vi jobba vidare med under nästa vecka (och tillsammans med pedagogerna på Miranda, såklart). Vi har också jobbat med läsning och stavning på olika sätt.

På matematiken denna vecka har vi arbetat med vikt. Vi har bekantat oss med, jämfört och känt på gram, hektogram och kilogram. De allra flesta tyckte att de har koll nu på de olika vikterna, så prata gärna lite om det hemma. Vi fortsätter arbetet med vikt under nästa vecka. Då kan nog alla hjälpa fiskarna i Fiskeby.

På tekniken och bilden arbetade vi med broarna och han testa deras hållfasthet med en leksaksbil. Alla broar höll!

På bilden tittade vi även på en film som heter Austin's butterfly och sedan fick barnen prova det arbetssättet när de skulle måla en brunbjörn på ett vetenskapligt sätt.

På NO:n har vi börjat ett arbete med vilda djur i Sverige. Vi har sett film om björnen, läst faktatext och svarat på frågor. Sedan fick alla välja ett eget vilt djur att samla information om. Detta arbete fortsätter även nästa vecka.

Idag på SO:n forstatte vi arbetet med yrken. Vi såg film, spelade kahoot, ritade och skrev om yrket brandman. Om det är någon av er föräldrar som vill komma och berätta lite om ert yrke, så är det bara att höra av sig och boka en tid.

På musiken fick alla prova på att spela ukulele. Vi fortsätter det arbetet nästa vecka.

Som ni ser på bilden ovan så är det regnigt och blött ute. Se till att barnen har överdrag och lämpligt på fötterna på skolan.

Läs- och skrivläxan ska lämnas i torsdag 17/11! Det är kapitel 12 som ska läsas och de som varit här idag har fått frågorna till detta kapitel.

22/11 Första träffen med Johanna (danspedagog på Miranda)kl 8.15. Barnen ska ha ombyte, men inga skor.

23/11 Första träffen med Maria (bild och form- pedagog på Miranda) kl 11.50

29/11, 30/11 och 1/12 är det simskola

 

Trevlig helg!

 

Senast uppdaterad: 11 november 2022