Vecka 43

höst

Den här veckan har vi varit på simhallen tre dagar. Alla har verkligen utvecklats i sin simkunnighet! Simlärarna hälsar att det är toppen om ni har möjlighet att åka till simhallen ibland så att de håller liv i sina kunskaper till nästa gång det är simskola.

Vi har också jobbat med att dela upp tal i tiotal och ental, klockan och lite multiplikation.

På svenska-passen har vi jobbat med Boken om, skrivit klart brev till barnen i Lagga skola och läst i Stjärnsvenskaböckerna. I arbetet med Alfabetisk ordning fick klassen också lösa ett kodat meddelande kopplat till läsläxan. Det var lite svårt. Träna gärna att rabbla alfabetet hemma och starta på olika bokstäver.

På SO-passen har klassen jobbat med uttrycket "Jag gör mitt bästa" och så har vi pratat om Alla helgona och Halloween samt haft Tvärgrupper om FNs barnkonvention.

Det har varit mycket bra arbetsro denna vecka och trots att vissa saker varit knepigt har man kämpat på efter förmåga.

Klassen har fått ett Läsbingo att utföra under lovet (lämnas in till mig 7/11) och frågorna till kapitel 11 i läsläxeboken. Läxan ska lämnas in 10/11..

Den 8/11 är det dags för vaccination. De som inte har lämnat in blanketten måste komma ihåg att lämna den allra senast måndag 7/11. Om man har frågor angående vaccinationen så hänvisar jag till vår skolsköterska Anna Hermannson anna.hermansson@mora.se.

Ha en skönt Kulturlov med mycket läsning, musiklyssning och filmtittande mellan utevistelser!

Senast uppdaterad: 28 oktober 2022