Vecka 38

Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Den här veckan har klassen haft sina första simskoledagar. Tisdag och onsdag var alla jätteduktiga och kämpade på med att flyta, hoppa som grodor, snurra, klättra, duscha hela kroppen och lyssna på simlärarna. Busschaufförerna var också imponerade över hur trevliga och lugna barnen var i bussen. Under torsdagens simlektion blev många stökiga och lyssnade inte. Om ca en månad är det dags igen för simskola, då hoppas vi att alla dagarna blir lika bra.

Under svenskapassen har vi sett Livet i bokstavslandet om sk-ljudet och vokaler. Vi har också läst och skrivit berättelser.
På bild/Teknik/engelska denna vecka fick klassen vika och måla loppor som de sedan skrev engelska fraser i. Sedan gick de runt och frågade varandra och svarade på engelska.

Under matte-passen har vi gjort olika matteprov från Skolverket och även jobbat vidare med klockan.

På musiken spelade alla basstämma på pianot och sjöng en ny höstsång till. Kul!

Läxa: Eftersom jag inte var här i torsdags så har inte förra veckans skrivläxa blivit rättad. Några valde att ändå ta med boken och nya frågorna hem idag, medan andra ville vänta tills jag rättat förra kapitlet. De som har kvar sina böcker i skolan får dessa på tisdag (eftersom det inte är någon skola på måndag).

Många har glömt att komma med laddad iPad denna vecka. Påminn barnen att ladda dessa under helgen.

26/9 Ingen skola

29/9 Läs- och skrivläxan ska lämnas in

30/9 Idrottens dag. Vi uppmärksammar detta med skolgårdslekar i tvärgrupper 8.30-10.30

Trevlig helg!

Senast uppdaterad: 23 september 2022