Vecka 40

Ingress

Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Besök av bibliotekarie och besök på biblioteket, svampletande, bullmys och mycket mycket mer har vi hunnit med denna vecka. Och än är den inte slut 😊

Det var ett mycket lyckat biblioteksbesök. Alla fick låna 2 böcker och de läser vi nu i en stund varje dag. Vi har för tillfället pausat stjärnsvenska och läser i stället dessa böcker. Alla verkar ha hittat en bok som engagerar dem. Fråga gärna era barn vad de läser om de inte redan berättat.

Vi har också börjat jobba i en ny bok på svenskan som heter skrivcirkeln. Där jobbar man med olika textgenres. Vi har startat med återberättande text.

På matten har vi tränat på likhetstecknet, subtraktion och addition samt repeterat en del. De jobbar på så flitigt så!

På SO har vi haft klassråd och pratat trygghet, kränkningar och mobbing.

I onsdags gick vi ut i skogen i strålande sol och letade svamp. Deras uppgift var att hitta en svamp, identifiera dess olika delar samt dela på den för att se om vi kunde hitta några djur. Vi gjorde en del intressanta fynd, till exempel snigelslem. Tickor blev också noggrant undersökta. Dessutom infann sig kanelbullens dag denna dag så vi avslutade det hela med lite bullar.

På bilden ska de få måla svampar.

Elin som vanligtvis har musiken är sjuk så musiken blev i klassrummet där de fick parläsa en text av Lennart Hellsing och sedan lyssnade vi på hur det lät när den var tonsatt. Vi ska fortsätta lyssna nästa vecka.

Idrotten går i samarbetets tecken. Jaime jobbar mycket med olika samarbetsövningar/lekar och det har gett resultat. Det är mycket lugnare nu på idrotten. De tränar även mycket på begrepp och vad som händer i vår kropp när vi rör oss.

Övrigt

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så har vi idag tackat av Karin. Ledsamt förstås, men vi välkomnar såklart Chanell till klassen.

Påminner om att iPad måste vara med till skolan OCH vara laddad varje dag.

Hälsningar,

Madde, Karin och Lisa 

Senast uppdaterad: 5 oktober 2023