Bild

Under gångna veckan hände mycket utöver det vanliga. I måndags fick vi besök av brandman Daniel. Han informerade om vad Brandkåren gör samt lämnade Flammy och en uppgift till barnen. Några har redan fått ta med sig Flammy hem för att tillsammans göra en brandsyn i hemmet, alla kommer att få göra detta framöver. På tisdagen byggde vi en orgel i kyrkan tillsammans med kantor Eva-Maria och organist Ulrika.. Det var kul men lite svårt. Alla i gruppen skapade sedan ett gemensamt stycke på den byggda orgeln. Alla gick i en rad och fick spela två toner innan det var nästas tur. På onsdagen fortsatte vi med vargmaskerna med Maria från Miranda.

På mattelektionerna har vi jobbat med multiplikation och division. Många börjar få kläm på hur man ska tänka. Under svenska-passen har klassen jobbat med sagor och Boken om. Halva gruppen har också jobbat mer med beskrivande text. Vi startade det arbetet med hela grupopen i måndags på NO-passet. Då läste alla och skrev om ett djur som finns vilt i Sverige. Under svenska-passet i torsdags jobbade Smaragderna med Dinosaurier.

Under fredagsmorgonen skrev alla om läsläxans kapitel. Många märkte då att det blev svårt om amn inte läst minst 4 dagar.

Läsläxa till torsdag 15/12 är Flammy-tidningen som barnen fick av Daniel. De som var sjuka får den på måndag.

På tisdag 13/12 firar vi Lucia i kyrkan på morgonen. Klassen samlas ute när det ringer in. Smaragderna har alltså ingen idrott då.

21/12 Får alla barn komma och äta grötfrukost på skolan. Den serveras från 7.30 och bussbarnen går till restaurangen direkt de kommer till skolan. Dagen slutar 12.20 och sedan är det Jullov. Denna dag serveras lunch endast till fritidsbarnen.

Senast uppdaterad: 11 december 2022