Vecka 48

Bild

Idag bjöd klass 2 in övriga lågstadiet till pepparkaks-disco. Rubiner och Smaragder har bakat pepparkakor som de sedan bjöd på ute på skolgården medan vi alla dansade. idén med disco väcktes av eleverna då klassen skulle få en liten belöning för att de fyllt "säga vänliga saker-burken". Det blev en mycket trevlig stund och barnen fick träna på att vara vänliga och artiga samt att samarbeta kring utdelandet.

Under veckan har klassen varit på simhallen. Det har gått jättebra! Nästan halva klassen simmar nu i den stora bassängen och en del simmar även utan "slang".

På svenska-lektionerna har vi fortsatt sago-arbetet och denna vecka har alla fått skriva en egen variant av Rödluvan. Det arbetet fortsätter även nästa vecka. Idag på svenskan skrev vi kring läsläxan på ett, för klassen, nytt sätt. Det skulle sammanfatta kapitlet med hjälp av "Först", "Sen" och "Kapitlet slutade med att" samt även fundera kring vad de tror händer i nästa kapitel.

Under matematiken har vi arbetat med tabeller och diagram samt tal med liten skillnad. Nästa vecka ska vi arbeta med multiplikation.

På musiken i måndags var vi i klassrummet och tränade att klappa, stampa och knäppa rytmiskt i takt. Det gick bra, även om det var lite svårt. Vi kommer att fortsätta vara i klassrummet på musiklektionerna en tid.

i onsdags kom Maria från Kulturskolan tillbaka och klassen har börjat att göra vargmasker.

Läsläxa till 8/12 är att läsa kapitel 15 minst 4 dagar i minst 15 minuter varje gång. Träna gärna på att återberätta det lästa så blir det lättare för barnen att skriva sen på torsdag/fredag.

måndag får vi besök både av Evelinas mamma och brandman Daniel. Under tisdagens idrottslektioner kommer Johanna tillbaka och dansar med klassen. På tisdag ska vi även få hjälpas åt att bygga en liten orgel som klassen kan spela på tillsammans med organist Ulrika och kantor Eva-Maria.

Trevlig helg!


Text

Senast uppdaterad: 2 december 2022