Vecka 47

Bild

Denna vecka har vi dragit igång dans- och bildlektionerna i vårt sagotema. I tisdags kom Johanna och hennes praktikant och vi fick prova på lite dans och rörelse. Vi var bla robotar som rörde sig på olika sätt. Sist på lektionen var alla barnen memory-brickor och fröknarna fick försöka hitta par. Kul! I onsdags kom Maria och hade bild med oss under eftermiddagen. Klassen fick måla utifrån 1:ans personbeskrivning av den onda drottningen i Snövit. Alla fick skapa sin bild med kladdkritor och sedan välja en "elak" vattenfärg till bakgrunden. Dessa målningar och annat kommer att visas vid temats avslutning framöver.

I onsdags hade vi också tvärgrupper där vi lyssnade på 2 avsnitt Monstret Frank på ur.se och diskuterade budskap och handling. Lyssna gärna klart på denna bok hemma!.

På svenskan denna vecka har vi fortsatt arbetet med att återberätta Rödluvan och vargen. Några tycker att det är svårt att komma ihåg det viktigaste i sagan, så låt gärna barnen berätta sagan för er hemma. vi har också läst och jobbat med stavning på olika sätt.
I torsdags började grupperna planera sina lekplats-modeller som skulle ha några av enkla maskinerna (lutande planet, kilen, hjulet, skruven, hävstången samt block och talja). Det ska bli spännande de att se när bygget kommer igång.

Under matematikpassen har vi arbetat med Tabeller och Diagram. Efter genomgång och arbete i boken fick alla skapa egna tabeller och göra undersökningar bland kamraterna för att sedan skapa ett stapeldiagram av informationen.
På SO:n har vi pratat om Advent, skapat adventsljus-tavlor (dessa sitter på klassrumsfönstret) och åkt pulka.

Idag på lunchrasten arbetade hela klassen med borgbygget ni ser på bilden.Kul!

Nästa vecka är det simskola igen på tisdag, onsdag och torsdag.

Veckans läsläxa är kapitel 14. Hjälp barnen att komma ihåg att läsa minst 4 dagar i veckan och minst 15 minuter varje gång. Det är ingen skrivläxa denna vecka, vi ska arbeta med kapitlet under lektionerna nästa vecka.

Trevlig helg!

Senast uppdaterad: 25 november 2022