Vecka 37

Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Arbetet med berättande text har fortsatt även denna vecka. Vi har också läst mycket. Vi tränade "snabbläsning" i par och vi ska se hur mycket fortare det går nästa gång. Många har även fått upp ett riktigt skrivflyt och skriver flera sidor i skoldagboken. Kul! Eva har börjat med Lexplore i klassen och fortsätter med detta även nästa vecka.

Under mattepassen har vi jobbat med klockan. Heltimmar och halvtimmar sitter hos de flesta, men många kämpar med 5, 10 och kvart över samt 5, 10 och kvart i. Träna gärna lite hemma. Några har matteboken med sig hem för att räkna lite hemma också. Kapitel 1 och 2 kan man jobba med hemma (men inte Poblemlösningssidor eller de som heter "Koll på"). OBS! Se till att matteboken kommer med till skolan varje morgon!!

I tisdags redovisade klassen sin SO-läxa. Många tankar förmedlades. Till på tisdag så ska barnen berätta för er där hemma allt som är bra med klass 2.

På NO:n tittade vi på filmer om hösten och varför löven ändrar färg.

Klassen sprang 60 varv tillsammans under Skoljoggen!

På engelskan repeterade vi fraserna: Hello, what's your name? My name is... How old are you? I'm ___ years old.

Läs- och skrivläxa till torsdag 22/9.

SO-läxa till 20/9

Simskola 20/9, 21/9 samt 22/9. Se till att packa med handduk, badkläder och duschtvål/schampo.

OBS! Ni som lånat idrottskläder/handduk av skolan måste lämna tillbaka dessa (tvättade och torra) till idrotten!!!

Påminnelse: Ipaden ska vara laddat till minst 80% när barnen kommer till skolan. Om oturen är framme och man glömt det, så ska laddsladden skickas med så man kan arbeta med ipaden.

 

Trevlig helg!

 

Senast uppdaterad: 16 september 2022