Veckobrev v36

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Den här veckan har vi jobbat mycket matematik på olika sätt. Vi arbetar med talkamrater, additions- och subtraktionsstrategier samt likhetstecknet. Några har matteboken med sig hem för att jobba vidare med kapitel 1 och 2.

På SO:n delade jag och Marie klassen. När de var hos Marie fick de en intervju-läxa med sig hem. De ska intervjua någon vad som är glädje och lycka för dem (den som blir intervjuad får gärna hjälpa till att skriva svaren). Var och en i klassen ska också ta kort på något som gör den lycklig. SO-läxan ska redovisas på tisdag13/9.
De som var med mig spelade ett Diskussions-Vänskapsspel. Då fick alla chans att ta ställning i olika frågor ochberätta för gruppen hur de tänkte, samt lyssna på andras tankar.
Under svenskapassen har vi läst mycket och fortsatt arbetet med Berättande text.
På NO-passet var vi i skogen med 1:an. Klasserna är indelade i par eller 3-grupp med minst en från varje klass i. De fick sedan hitta ett träd i skogen som de ska följa under året.

På idrotten har de tränat friidrott. Prata gärna lite hemma om vikten av att vara lugna och lyssna även på idrottslektionerna.
Som ni ser på bilden ovan så har barnen skapat med hjälp av äppelhalvor och vattenfärg. De visade härlig kreativitet! Sen hade vi vattenfärg i hela klassrummet😉.

Under engelska-passen tränade vi vidare på att stava färger och siffror, samt hörförståelse.

I onsdags hade vi också besök av specialpedagogen. Hon blev imponerad över vårt arbete och den arbetsro som rådde.

13/9 SKOLJOGGEN Vi samlas, ombytta och klara, på skolgården. Ta gärna med vattenflaska. Sedan går vi till Parken. Efteråt ska alla duscha och byta om till vanliga kläder.
13/9 SO-läxan ska redovisas

15/9 Läs-och skrivläxan lämnas in. Barnen får skrivläxeuppgifterna med hem på måndag. De ska som vanligt läsa minst 15 min på minst 4 dagar.

Kom ihåg att boka utvecklingssamtal!!

Trevlig helg!

/Elin