Veckobrev v 42

Ingress

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Den här veckan har vi haft utelektion i fysik/tk. Vi har fortsatt att jobba med tyngdlag, gravitation, kraft, hävstång och pendel. Det kan tyckas som svåra begrepp för 7 åringar, men de är jätteduktiga! Allt som vi gör nu kommer åter under andra former i åk 4-6. När jag är sjukledig kommer Karin att börja med biologi - kroppen och tekniska saker i vardagen. I so fortsätter vi med värdegrunden; hur man är mot varandra, att jobba ihop gruppen. Senare kommer vi in på kristendom och våra traditioner. Matten har fortsatt handlat om tiotal och ental, jätteviktigt att det sitter ordentligt. Även addition och subtraktion upp till 20. Vi har börjat läsa mer regelbundet på vissa svenska lektioner, det är oerhört värdefullt att ni högläser för era barn och att de läser högt för er VARJE DAG. En del läser bra, andra är på god väg att knäcka läskoden; bara de koncentrerar sig på hur bokstaven låter.

Jamie har varit sjuk den här veckan och blir borta även nästa vecka. Det har varit lite olika vikarier, vad jag har hört har det gått hyfsat bra. Elin är också fortsatt sjuk, Birgitta som är hos oss har haft musik. De har börjat se Krakel Spektakel. Även Karin insjuknade snabbt med kräkningar och har varit hemma några dagar. Nästa vecka har hon semester några dagar, men jag är på plats. Karin hälsar att ni gärna får ta kontakt med henne om ni vill träffa henne. Ni är även välkomna några timmar på besök i klassen. Jättebra när jag är borta, så får Karin en extra hjälpande hand!

Ang mellanmål: alla äter mellanmål samtidigt, efter rasten. Det är helt ok att skicka med riskakor eller en macka istället för frukt. Särskilt bra de dagar som ni vet att det är en lunch som ert barn inte är så förtjust i. Om ni skickar med frukt, är vi tacksamma om den är skalad (gäller tex apelsin) och i burk, tex i klyftor eller bitar. De orkar oftast inte äta ett helt äpple.

Önskar er en fin helg och kommande vecka! / Catarina

Senast uppdaterad: 13 oktober 2023