Första veckobrevet v. 37

Ingress

Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Hej! Här kommer första veckobrevet för åk 1.

Skolverket har muntliga tester som man ska göra i åk 1-3. Det kräver att jag tar ut en elev i taget, varje test tar ca 20 min/elev. De andra får måla, läsa tyst, jobba på Ipad tex.

Idag har de fått sina första läxor: ett mattespel som tränar hälften/dubbelt och en läsläxa. De bör läsa varje dag. På fredag kommer jag att lyssna av dem. (2 papper ska ligga i ryggan.)

I so jobbar vi med religion. Dit hör tex att jobba med värdegrundsövningar och att fortsätta bygga ihop klassen. I no jobbar vi med naturen. I teknik har vi jobbat med balans och tyngdpunkt. I matten jobbar vi med hälften/dubbelt och addition. De har fått jobba en del matte på Ipaden (app King of math junior). I svenska har vi tränat verb idag. Vi har haft utesvenska på skolgården. Be dem berätta! Annars är det bokstavsarbete och läsning som kommer vara i högsta fokus.

Ni har nog noterat att jag är frånvarande ibland. Detta har att göra med den sjukdom jag lider av; akalasi; som är en medfödd störning i matstrupen. Till sjukdomsbilden hör att man har svårt att få ner föda och få behålla den. När man inte får behålla föda på ett par dagar, blir man orkeslös och utan energi. Jag får då även migrän som en extra bonus. Som jag berättade på föräldramötet, kommer detta tillstånd att opereras under hösten. När vet jag inte, bara att sjukskrivning efteråt är ca 4-6 veckor. Hoppas på förståelse för detta, jag har tur som har underbara kollegor som täcker upp. Chanelle fungerar mycket bra i klassen. Jag planerar alltid till vikarie. Jag har även berättat om detta för eleverna idag och ritat på tavlan och försökt förklara.

Ha det bra i höstvärmen! / Catarina

Senast uppdaterad: 11 september 2023