Veckobrev v.4

K som i kub och kvadrat (och Q litegrann)

Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Hej!

Veckan drog igång med att samla K-ord, 184 ord blev det - nytt rekord 🥳. Eleverna visade sina k-saker för varandra och jobbade på med Kk i sin arbetsbok. På idrotten lekte de bl.a. kull och snövit och på musiken sjöng de bl.a. Do Re Mi Fa So La Ti Do med rörelser till. Vi har sett filmer om geometriska former med fokus på fyrkanter, kvadrat och kub - skapandet till detta blev varsin egen kub samt ett arbete där de skulle klippa ut kvadrater och sedan i lärpar skapa en bild av dem tillsammans. Det blev en monstertruck, en blomma, en minecraftgubbe på en gris och mycket annat kul 😀. Vi har också letat kvadrater på väg till skogen och haft kvadratjakt i klassrummet. I skogen fick de berätta om kvadraterna de såg längs vägen - fönsterrutor, ventilationer, skyltar o.s.v. De fick bygga Kk och med ett meterrep hitta ett träd som hade en omkrets på en meter. På matematiken har det jobbats med talet fyra.

Annat smått och gott vi gjort är ansiktsgymnastik och grimaser, dansat till gummibjörnarna, börjat läsa "Monstret i skåpet".

V.5

Läxa - ta med en sak som börjar på T.

Måndag - Anneli ledig, Isac i klassen

Tisdag idrott inne - ta med ombyte och handduk. (Stina ledig, Wivianne vikarie)

Onsdag utelektion - ta med varm dryck, frukt och sittunderlag. Kläder efter väder. (Stina ledig, Wivianne vikarie)

Jag (Stina) och Marie har ännu inte gett upp hoppet om en skridskois på skolgården, förhoppningsvis kan vi åka skridskor på idrotten och fritids snart! Håll tummarna, vi säger till när det blir dags.

Skolsköterskan bad mig hälsa att eleverna kommer att bli kallade till en hälsokoll snart och en hälsoenkät för er att fylla i - men mer information om detta kommer när det närmar sig.

Ha nu en skön helg allihopa!

Senast uppdaterad: 27 januari 2023