Veckobrev v.49

V som i vante

Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Hej hopp!

Den här veckan har haft ett vanttema. Vi har läst två versioner av "Sagan om vanten", både med och utan rekvisita. Sen har vi spelat den som teater i skogen där en filt fick symbolisera vanten och barnen var de olika djuren i sagan som flyttar in i vanten.

Och när det kommer till vantar i skogen har vi lärt barnen ett knep! De tjocka vantarna/handskarna man har på sig för lek stoppar man innanför jackan/overallen medan man fikar (förutsatt att de inte är för blöta) - då håller de sig varma och sköna. Istället tar man på sig ett par tunna fingervantar under fikat, vi kallar dem fikavantar. Sen byter man tillbaks efter fikat, fiffigt va?! 😀

Eleverna har också tillsammans i lärpar målat mönster på ett par vantar i papper, en utmaning att måla lika.

Klassen har även samlat 148 V-ord, varit till biblioteket och lånat nya böcker, tränat luciasånger och haft lässtund med årskurs sex. På idrotten lekte de mattboll och på matematiken har de gjort funktionsmaskinen och tränat på ordningstal. Många har varit sjuka - hoppas att ni kryar på er till nästa vecka 🌸.

LUCIA lördag 10/12

De som vill får vara med på luciafirandet i kyrkan på lördag. Det är repetition kl. 10.00. Samling 15.40 och start kl. 16.00. Man kan vara klädd som lucia, tärna, stjärngosse, pepparkaka eller tomte.

V.50

Ingen läxa.

Tisdag idrott - handduk och ombyte.

Onsdag uteskola - varm dryck, sittlapp och kläder efter väder.

Vi önskar er en härlig helg och en mysig tredje advent 🕯️🕯️🕯️

Senast uppdaterad: 9 december 2022