Veckobrev v.46

U som i uggla och uppdrag

Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Hejhej!

Veckans bokstav har varit U. Vi har lärt oss att ugglor inte bygger egna bon utan tar över andras fågelbon eller hittar ett hål i en trädstam eller en dold grop där de kan lägga sina ägg. Vi lärde oss också att deras ögon sitter fast men att de kan vrida huvudet väldigt långt åt båda sidorna. Ugglor har väldigt dunig fjäderdräkt för att kunna flyga ljudlöst mot sina byten. I Sverige finns 11 olika arter av ugglor, kan ni alla? 🦉 Vi målade ugglor med kladdkritor på svart papper, de sitter i klassrummet om någon vill gå in och titta.

I skogen byggde eleverna stora och lilla u, svårt tyckte en del. De fick även olika matteuppdrag att lösa tillsammans med sin lärkompis. Nu är det kallare ute och flera barn frös, galon och gummistövlar håller inte värme något vidare bra.

På idrotten hade de hinderbana med utmaningar som att klättra, åla, rutscha, hoppa, balansera, göra kullerbyttor och svinga i rep.

På matematiken pratade vi om 10-kamrater (alltså de tal som blir 10 tillsammans), sedan jobbade vi med talen 7, 8, 9 & 10 som de fick laborera med med hjälp av multilink (kuber som går att sätta ihop på flera olika sätt) och sedan dokumentera på papper.

Det har varit barnboksvecka så vi har läst mer än vanligt. Bl.a. en berättelse som handlade om vattnets kretslopp.

V.47

Läxa - ta med en sak som börjar på R.

Tisdag idrott - ta med handduk och ombyte.

Onsdag uteskola - ta med något varmt att dricka och kläder efter väder.

Hoppas att ni alla får en skön helg

❄️☀️❄️☀️❄️☀️

Senast uppdaterad: 18 november 2022