R som i räv

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

HejHejHej!

Tiden den rusar på i skolans värld och jullovet närmar sig med stormsteg. Eleverna verkar glada för den snö som kom och ute ser vi nu andra typer av lek ☃️.

Av veckans bokstav som var R kunde klassen samla ihop 165 ord, näst bäst så här långt. Vi har lärt oss mer om rävar, bl.a. att de är allätare - favoritmat är möss och sorkar, däggdjur, nattaktiva och att de gärna bajsar uppe på stenar och stubbar för att markera sitt revir. Vi har skapat rävar av papper, fantastiskt att se hur unika alla blir trots samma instruktion 🦊. På idrotten lekte de pepparkakskull och dansade till "en sockerbagare". Utelektionen höll vi denna gång i Solrisskogen. Där räknade vi till 20 på svenska och till 10 på svenska, engelska, polska, franska, spanska, tyska och på mål 😀. Vi lekte även viskleken.

I onsdags hade skolan tvärgrupper igen och den här gången lyssnade vi på två avsnitt ur boken "monstret i natten", sedan diskuterade vi innehållet. Boken ingår i en trilogi - kan rekommenderas om man gillar (lagom) spännande böcker. Eleverna i årskurs sex har också kommit ner och läst för förskoleklass något de kommer att göra varje tisdag fram till jul.

Luciasånger på musiken, jämna och udda tal på matematiken och charader i lärpar.

V.48

Ingen läxa

Tisdag idrott - ombyte och handduk.

Onsdag uteskola - varmt att dricka, sittunderlag och kläder efter väder. Tips! Apelsin/clementin kan vara bra att skala hemma på morgonen och lägga i en burk, det blir svårt att skala med kalla fingrar 🍊.

Njut av helgen och första advent 🕯️

Senast uppdaterad: 25 november 2022