I som i igelkott och insekter

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Hoppas att ni alla mår bra 😀

Vi har denna vecka lärt oss mer om igelkottar, bl.a. att deras ungar har vita mjuka taggar när de föds, att de ser dåligt men har ett väldigt bra luktsinne, att dom är allätare och helst letar mat på nätterna. Vi människor är deras största fiende då många igelkottar blir påkörda, men dom behöver också akta sig för rävar, grävlingar och hundar. Man ska inte ge igelkottar mjölk för de tål den inte. Vi har skapat igelkottar i trolldeg samt målat igelkottar med hjälp av en gaffel.

Det vi har lärt oss om insekter är att det finns runt 26 000 arter bara i Sverige! 🦋🐞🪰🪲🦟🐝Insekter har ett huvud, en mellankropp och en bakkropp. De har sex ben och ofta skelettet utanpå kroppen. Det finns de som äter växter, de som är rovdjur och så de som äter bajs...

På matematiken har klassen jobbat med fler än och färre än. Visste ni att motsatsen till FLEST heter FÄRST? Det är begrepp vi tränar på.

Igår fick vi gå på "konsert", några elever i sexan har ett band och de uppträdde med en låt för oss.

I övrigt svenska, idrott, ringdans med sång, biblioteksbesök, utelektion och lek. Nils mamma Kajsa har hälsat på i klassen - trevligt!

V.44

HÖSTLOV 🎃🍃

V.45

Läxa - ta med en sak som börjar på N.

Tisdag - idrott.

Onsdag - utelektion.