O som i ormar

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Den här veckan har vi jobbat med bokstaven O. Eleverna samlade tillsammans ihop 155 o-ord och har arbetat med bokstaven både i bok och på arbetsblad.

När vi startar upp ett arbete med djur så jobbar vi efter en form som kallas EPA (Enskilt, Par, Alla), det innebär att först får alla elever själva tänka efter - vad vet jag om t.ex. ormar? Sedan ges några minuter att berätta för varandra i par vad man vet och slutligen får varje par dela med sig till resten av klassen. Efter detta brukar vi se en eller flera korta faktafilmer om djuret och fylla på med ny kunskap men även få bekräftat sådant de redan visste. Klassen visste väldigt mycket om ormar 🐍 t.ex. att dom luktar med tungan, sover på vintern, slingrar sig/inte kan "åka rakt". En av de nya saker vi lärde oss var att inga av våra svenska ormar tar hand om sina ungar - det tyckte barnen var så elakt! Vi skapade ormar och i skogen lekte vi "ömsa skinn".

I tisdags var hela skolan indelad i tvärgrupper, tillsammans i grupperna åt de kanelbullar (kanelbullens dag) och diskuterade dilemmafrågor, väldigt uppskattat bland eleverna.

Utöver detta har vi lekt lattjolajban, sudoku, dansat, haft idrott, sorterat och räknat m.m. Vi hade besök av Livs mamma Cecilia igår 😀.

V.41

Ingen läxa.

Tisdag - idrott. Ta med ombyte och handduk.

Onsdag - uteskola. Sittunderlag och kläder efter väder.

Trevlig helg!!

Senast uppdaterad: 7 oktober 2022