S - som i snigel, snäcka och svamp

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Den här veckan slog vi rekord i ordjakten, 180 s-ord samlade klassen ihop tillsammans.

Vi har lärt oss vad de olika delarna på en svamp heter: hatt, ring, fot, strumpa och mycel. Det finns ätliga och giftiga svampar. I skogen tittade vi på svamphattarnas undersida och såg på skillnaderna mellan skivlingar och soppar. Många svampar är nedbrytare och viktiga i naturens kretslopp = vi är rädda om svamparna. Eleverna har ritat svampar som nu sitter under höstträdet på klassrumsdörren (titta gärna på den när ni hämtar/lämnar).

Vi har också lärt oss skillnaden mellan snigel och snäcka. Snigel heter de utan skal och alla med skal heter snäcka - det visste ni inte va?! 😀 Vi skapade egna snäckor.

Både på matematiken och i skogen tränade vi på mönster. På idrotten lekte vi hinderbana och indiansmyg.

Den här veckan har klassen också gått till prästgården och haft musik med kantor Eva-Maria, det kommer vi att fortsätta med varje eller varannan vecka (ej fått bekräftat vilket det blir, men vi hoppas på varje vecka).

V.39

Ingen läxa.

Måndag - studiedag = ingen skola, endast fritids för de som behöver. Lägg in i appen!

Tisdag - idrott. Ta med ombyte och handduk.

Onsdag - utelektion, kläder efter väder.

Vi önskar er en härlig helg 🌼🌿

Senast uppdaterad: 23 september 2022