En vecka i läsningens anda har precis tagit slut. Så som eleverna läst de här veckan, både enskilt, tillsammans i mindre grupp och för ettorna är med bravur. Tillsammans har vi lyckats läsa 405 sidor högt för varandra, plus säkert minst lika många tyst för sig själv. I torsdags hade vi en läseftermiddag där eleverna bäddade ner sig mer filtar och kuddar i klassrummet och närliggande rum. Vi tyckte eleverna gjorde det så bra som orkade läsa en hel eftermiddag så vi valde att bjuda på lite glass för att visa vår uppskattning. Som avslutning på barnboksveckan åt vi lite olika frukter, drack saft och kollade på Lilla aktuellt.

Den här veckan har vi testat att göra ett gammalt Nationellt prov i matematik. För att träna och visa eleverna hur ett sådant prov kan komma att se ut. Vi fick bara positiva reaktioner från eleverna, de tyckte det var roligt och intressant med lite annorlunda matematikuppgifter än de vi i vanliga fall brukar göra. Vi har även börjat med området division i matematik. Nu gäller det att man kommer ihåg tabellerna, för det underlättar väldigt mycket att räkna division om man kan tabellerna i huvudet.

Vi har påbörjat ett arbete om Nätsmart förra veckan och nästa vecka fortsätter vi med det arbetet. På torsdag 25/11 kl. 9.00-10.00 kommer vi att få se på en digital livesändning i klassrummet, se nedan för information:

Livesändningar Nätsmartveckan 2021

Nätsmart Mora erbjuder fyra livesändningar om ungas liv på nätet. De olika livesändningarna riktar sig mot målgrupperna vårdnadshavare, elever åk 3-6, elever åk 7-9 samt personal inom grundskola, socialtjänsten och polisen.

Vi vill uppmana att du som vårdnadshavare eller annan vuxen i barn och ungas närhet tittar på livesändningen för att få extra kunskaper kring vad som händer på nätet och hur vi som vuxna kan vara ett stöd för våra ungdomar.

Medverkande under samtalen är förutom Johanna Lindström från prinsparets stiftelse även polis, elever, lärare, influenser på sociala medier mm.

På tisdag 23/11 klockan 18,30 sänds studiosamtalet för vårdnadshavare. Länk till sändningen här under:

Livesänt studiosamtal riktat mot vårdnadshavare Länk till annan webbplats.

Kort information:

• På torsdag den 25/11 kommer fritids att stänga kl. 16.00.

Inför nästa vecka:

Måndag – idrott inomhus.

Torsdag – idrott inomhus för 3A. Lämna in läsläxan. Fritids stänger kl. 16.00

Fredag – lämna in matematikläxan.

Trevlig helg!

Anna, Kirsten, Maria och Tina