Idag fredag var en väldigt ovanlig skoldag som ni kanske har förstått. Eleverna har varit väldigt duktiga och behöll sitt lugn. Vi vill tacka er föräldrar för ett fint samarbete och att vi tillsammans kunde göra det bästa möjliga av situationen.

Nu har vi avklarat en vecka med både idrott och simning. Det var väldigt roligt att se att så många elever tränat på sin simning sen vi var på simhallen sist i årskurs två. De flesta elever kan nu vara ute i stora bassängen och delta i simundervisningen med Ricard. Eleverna har fått träna på att simma bröstsim och ryggsim, glida och bogsera varandra. Har ni möjlighet är det väldigt bra om ni kan åka till simhallen med ert barn någon gång då och då och träna på ryggsim, då det är flera som behöver bli lite säkrare på det simsättet.

Nästa vecka är det barnboksveckan. Vi kommer att lägga extra stor vikt på läsning nästa vecka och eleverna kommer att få läsa högt i mindre grupper varje dag samt tyst för sig själv. Om eleven vill får han/hon gärna ta med en bok hemifrån som eleven tycker om att läsa i. Vi kommer även att samla sidor i klassen och se hur många sidor vi lyckas läsa på en hel vecka tillsammans. På torsdag kommer eleverna att läsa enskilt hela eftermiddagen och får gärna ta med sig en kudde- och eller en filt eller likande.

Vi har idag fredag börjat ett arbete om Nätsmart. Eleverna har fått kolla på en film om vad man bör tänka på när man är ute på internet på olika sätt. Efter filmen fick de svara på några frågor anonymt. Svaren på frågorna kommer att analyseras av en grupp bestående av b.la. Johanna Lindström som är projektledare för Prinsparets stiftelse. Så att de kan förbereda sig inför livesändningen som eleverna kommer att få se digitalt den 25/11. Vi vill gärna att ni vårdnadshavare också kollar på en film på 30 min om Nätsmart och svarar på några frågor. Länken till filmen och frågorna finns här nedanför:

Nätsmart Mora 2021, Föreläsning till vårdnadshavare och andra vuxna - Mora kommun webb-TV (screen9.tv) Länk till annan webbplats.

Enkät vårdnadshavare Nätsmartvecka 2021 (office.com) Länk till annan webbplats.

Onsdagen den 8/12 kl. 18.00 kommer årets luciafirande att gå av stapeln. Det är obligatorisk närvaro för eleverna att delta på kvällen i luciafirandet. På torsdagen den 9/12 kommer eleverna att få sluta kl. 13.00 som kompensation för att de varit i skolan på kvällen. Vi kommer att ha luciafirandet ute tillsammans med förskoleklasserna. Efter uppträdandet kommer det att bjudas på saft och pepparkakor.

Kort information:

• Tisdagen den 21/12 kommer eleverna sluta kl. 12.10 och få gå på ett efterlängtat jullov.
  • Tisdagen den 11/1 börjar VT-22.

Inför nästa vecka:

Måndag – idrott inomhus. Ta gärna med en bok hemifrån.

Torsdag – idrott inomhus. Man får ta med kudde- och eller filt. Lämna in läsläxan.

Fredag – lämna in matematikläxan.

Trevlig helg!

Anna, Kirsten, Maria och Tina