Veckobrev vecka 40

Veckan började med kanelbullens dag och vad passar då bättre med en rebus med olika mattetal?! Eleverna fick försöka lösa de olika talen och få fram ett meddelande under matematiklektionen. Som belöning väntade nybakade kanelbullar till alla. En lite annorlunda start på veckan.

Vi har bytt kapitel i matteboken och arbetar nu med multiplikation. Som ni kanske märkt arbetar vi lite extra med multiplikation i form av multiplikationstabeller i läxa som eleverna ska klara på tid. Varje mattelektion på fredagar ägnas till multiplikation. Varje fredag gör vi även ett test på 3 minuter på den multiplikationstabell som eleven haft i läxa under veckan. Man ska lyckas hinna med 33 av 36 tal, för då säger forskning att multiplikationstabellen är automatiserad hos eleven. Vi lägger stor vikt i att träna på multiplikationstabellerna, då det kommer vara till stor nytta för eleven dels till nationella proven i vår men framför allt för vidare studier på mellanstadiet. Vi försöker lägga grunden nu på lågstadiet så att det ska bli enklare för eleverna på melansatdiet.

Nästa vecka har vi friluftsdag tillsammans med förskoleklasserna. På onsdagen den 13/10 kommer vi att gå till skogen och göra olika uppdrag i mindre grupper. Vi kommer att samlas utanför klassrummet kl. 8:20 för att sedan gå till Rödmyrsskogen. Vi är tillbaka ca kl. 13:00, och då är skoldagen slut. Så eleverna slutar kl. 13:00 i stället för 14:25 som är vår ordinarie sluttid på onsdagar. Tänk på att skicka med eleverna kläder efter väder då vi kommer att vara ute hela dagen oavsett väder. En stark rekommendation från oss är att eleven har gummistövlar på sig då det är blött och lerigt i skogen efter alla dagar med regn. Skolan kommer bjuda på korv med bröd och dryck till. Eleven får ha med sig en egen liten matsäck om den vill.

Inför nästa vecka:

Måndag – idrott utomhus.

Onsdag – friluftsdag, slutar kl. 13:00.

Torsdag – idrott utomhus. Lämna in läsläxan.

Fredag – lämna in matematikläxan.

Trevlig helg!

Anna, Kirsten, Maria och Tina