Den här veckan har verkligen hösten kommit i full kraft med gråa dagar och en del regn. Vi önskar att ni kollar igenom vad eleverna har för regnkläder och extrakläder på skolan/fritids. Då många blev blöta i veckan då det regnat en hel del och många elever saknade gummistövlar, extra strumpor och överdragsbyxor/regnbyxor.

På måndag den 27/9 kommer Noretskolan byta hemsida, det är samma adress som tidigare men nu ser den lite annorlunda ut mot hur ni är vana. Därför behöver ni vårdnadshavare gå in på noretskolan.se och ta del av information inför bytet och se hur ni ska gå till väga för att fortsätta få information från Noretskolan men nu från vår nya hemsida. Vi kommer fortsätta publicera våra veckobrev på hemsidan precis som vi gjort tidigare.

Vi vill informera er lite kort om de nationella proven som vi kommer att genomföra nästa termin. Mellan veckorna 11-20 kommer vi inte att bevilja ledigt för någon av eleverna. Då det är under den perioden alla delprov i matematik och svenska ska genomföras. Proven kommer att vara både muntliga och skriftliga. Mer information kommer i vår.

Det är snart dags för utvecklingssamtal. Samtalen kommer att genomföras innan och efter höstlovet. Tider kommer att skickas ut nästa vecka till de som kommer erbjudas samtal innan höstlovet. Ni fyller i blanketten med vilka tider som passar, samt om ni vill ha ett fysiskt utvecklingssamtal på skolan eller ett digitalt via Teams som förra gången.

Lite kort information:

• Tänk på att om eleven ska vara ledig behöver ni ansöka om ledighet via en ledighetsansökan som ni hittar på hemsidan. Ni kan inte bara fylla i Dexter att eleven kommer vara ledig.
  • Kom ihåg att skolan är stängd på måndag, den 27/9. Fritids är öppet som vanligt. Tänk på att meddela fritids om ni har en fritidsplats om eleven kommer att komma på måndag eller inte.

• Digital information från rektorn till er vårdnadshavare Digital föräldrainfo - YouTube Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Inför veckan:

Måndag – skolan är stängd, bara fritids är öppet.

Torsdag – idrott utomhus, byt gärna om och duscha efteråt. Lämna in läsläxan.

Fredag – lämna in matematikläxan.

Trevlig helg!

Anna, Kirsten, Maria och Tina