Klassinfo inför vecka 46

Hej alla vårdnadshavare i årskurs 3.

Den här veckan har vi i svenskan läst berättelsen om "Vanten". Därefter fick eleverna återberätta sagan skriftligt. De här sagorna ska vi läsa för förskoleklassen vid ett senare tillfälle. I matten har vi tränat på att automatisera multiplikationstabellerna 0-6. Träna gärna på dem hemma också. I engelskan har vi övat på ordningsord som first, second m.fl. I So-ämnet har vi arbetat med istiden.

Vi har idag skickat hem en lapp som handlar om barns läsutveckling och tips för att få till läsning hemma. Titta gärna på den.

Info v. 46

• Måndag 14/11 ska läsläxan lämnas in.
  • På tisdag 15/11 stänger fritids kl 16:00 på grund av arbetsplatsträff.
  • Barnboksveckan. Vi kommer fokusera mycket på läsning. Vi kommer ha en barnboksutställning så eleverna får gärna ta med sig en barnbok som de gillar och vill visa för andra. Boken kommer de också få läsa för en förskoleklasselev. Gärna en bok som de hört/läst förut och känner sig säkra på.
  • På torsdag får eleverna ta med en filt och ett litet gosedjur till skolan om de vill mysa med det vid läsning.

Läxa v. 46

• Tisdag 15/11 - Läsläxa kapitel 11
  • Tisdag 15/11 - Stavningsläxa.

Ha en fin helg!

Anna, Jessica och Sandra