Klassinfo inför vecka 43

Hej alla vårdnadshavare i årskurs 3.

Den här veckan har vi i svenskan har vi bland annat skrivit spännande forntidsberättelser. Vi har också haft korta skrivövningar om bland annat "Min rast". På SO:n har vi arbetat med urtiden och FN. I matten har vi arbetat med prioriteringsregler. Dvs. att i uppgifter där både multiplikation och addition finns så räknar man ut multiplikationen först (matteläxan handlade om det så titta på den om du är nyfiken). Veckan avslutades med FN-arbete i grupper. De fick göra armband med pärlor vars färger motsvarade artiklarna i barnkonventionen. Vi har också gått en FN-tipspromenad.

Info v. 43

• Senast Måndag 24/10 ska läsläxan senast lämnas in.
  • Senast Måndag 24/10 ska matteläxan lämnas in.
  • På tisdag 25/10 lämnas plastläxan in.
  • Torsdag 27/10 är det internationella nalledagen. Då får eleverna ta med 1 nallebjörn till skolan.
  • Fredag 28/10 får eleverna klä ut sig om de vill. Ingen mask för ansiktet får användas.
  • Fredag 28/10 ska nya matteläxan lämnas in (som de får 25/10).

Läxa v. 43

• Tisdag 25/10 - Läsläxa läslistor. De lämnas in efter höstlovet.
  • Tisdag 25/10 - Matteläxa. Lämnas in på fredag.

Förvarning

• V. 44 är det höstlov
  • Måndag v. 44 (31/10) är fritids stängt. Kom ihåg att berätta på respektive fritids om ditt barn är i behov av jourfritids och vilken tid.

Ha en bra helg!

Anna, Jessica och Sandra