Klassinfo inför vecka 40

Hej alla vårdnadshavare i årskurs 3.

Den här veckan har vi haft många roliga aktiviteter. I torsdags hade vi en mysig dag i rödmyrsskogen. Eleverna fick under promenaden göra flera uppdrag innan vi kom fram till muminmamman. Väl framme serverades lunch och därefter blev det fri lek i skogen tills vi skulle gå tillbaka till skolan.

Idag har vi haft idrottens dag på skolgården. Eleverna har provat på 3 olika aktiviteter var. Allt från golf till basket och step up. Fråga gärna ditt barn om vilka aktiviteter som hen fick testa på. Dagen avslutades i klassrummet med Lilla aktuellt skola.

Tidigare i veckan har vi i SO:n arbetat med forntiden. I matten har vi bland annat arbetat med 8:ans multiplikationstabell. I NO har vi lärt oss skillnaden på en blandning och en lösning. De fick också göra en egen blandning som de skulle separera. På tekniken har vi beskrivit saker samt jämfört dess likheter och skillnader. I svenskan har vi läst.

Info v. 40

• Senast Måndag 3/10 ska läsläxan senast lämnas in.
  • Senast Måndag 3/10 ska matteläxan lämnas in.
  • Tisdag 4/10, onsdag 5/10 och torsdag 6/10 är det simskola för de elever som ska dit. Vi har meddelat de elever som berörs av detta. De har fått en lapp som ligger i deras väska.
  • Torsdag den 6/10 stänger fritids kl. 16:00 på grund av personalkonferens.

Läxa v. 40

• Tisdag 4/10 - Läsläxa kapitel 7