Klassinfo inför vecka 39

Hej alla vårdnadshavare i årskurs 3.

Den här veckan har vi i SOn börjat med Historia. Vi har läst om historiska källor som en introduktion till forntiden. I matten har vi fortsatt repetera multiplikation. I svenskan har vi bland annat arbetat med mumin. Friluftsdagen nästa vecka har mumintema. Därför har vi repeterat karaktärerna samt skrivit egna muminsagor. Ni får gärna prata/läsa/se mumin hemma också. I NTA håller vi på med tema förändringar. Den här veckan pratade vi om vattenånga och kondens.

Info v. 39

• På måndag 26/9 är skolan stängd. Fritids är öppet som vanligt. Hör av dig till fritids senast idag fredag 23/9 om ditt barn behöver vara på fritids den dagen.
  • tisdag 27/9 ska läsläxan senast lämnas in.
  • tisdag 27/9 ska matteläxan (eleverna fick läxan någon dag sent så det gör inget om det blir 1 eller 2 dagar sen).
  • Torsdag 29/9 har årskurs 3 och förskoleklassen friluftsdag. Vi går till rödmyrsskogen. Se mer info längre ner i detta infobrev.
  • Fredag 30/9 är det idrottens dag. Eleverna kommer då ha aktiviteter under hela dagen. Kom ihåg att ha träningskläder (gärna ombytta redan när de kommer till skolan). Vi blir ute hela dagen så ta med kläder som är anpassade efter vädret.

Läxa v. 39

• Tisdag 27/9 - Läsläxa kapitel 6
  • Tisdag 27/9 - Matteläxa

Förvarning

• Simvecka för några de elever som simlärarna anser behöver mer träning. Vi återkommer med vilka det blir och vilka dagar de ska simma.

Friluftsdag 29 september

Torsdag den 29 september är det friluftsdag för förskoleklass och årskurs 3. Vi samlas utanför respektive klassrum kl: 8:00 för att sedan gå till Rödmyrsskogen. Vi är tillbaka på skolan cirka kl. 12:30 och då är skoldagen slut.

Till lunch får vi korv med bröd och festis från skolan.

Barnen ska ha med sig:

• Dricka
  • Fika eller frukt för den som vill.
  • Regnkläder vid behov.

Ta på dig ett par sköna skor att gå i eftersom det är en ganska lång promenad (inte några stövlar om det inte regnar).

Packa så att du orkar bära din ryggsäck själv.

Ha en bra helg!

Anna, Jessica och Sandra