Veckobrev inför vecka 35 årskurs 3.

Hej alla vårdnadshavare i årskurs 3.

Denna vecka har vi haft fortsatt stort fokus på läsning. Vi har läst läslistor, haft parläsning och arbetat i läsförståelseboken. Vi har också börjat skriva faktatexter och arbetat med trädet. I matten har vi introducerat tal upp till 1000. Idag har eleverna fått sina första glosor i engelska. I SO:n har vi fortsatt arbeta med valet. Eleverna har fått läsa om de olika partierna i riksdagen. I NO har vi arbetat med djur som finns på sommaren.

Om ditt barn blir magsjukt vill vi i skolan gärna veta det. Maila eller skicka meddelande till oss. Tack på förhand.

Info v. 35

• På måndag 29/8 är det skolfotografering.
  • Det är fortfarande flera som inte lämnat in de hemskickade blanketterna. Gör det så snart som möjligt.
  • Lämna in ifylld utvecklingssamtalslapp.
  • Eleverna är utomhus varje dag oavsett väder. Det är därför viktigt att de har med sig kläder efter väder. Det är också önskvärt att det finns ombyteskläder på deras hylla om de till exempel skulle bli blöta.
  • Läsläxan ska lämnas in senast måndag 29/8. Då läser vi den i skolan.
  • Engelskaläxan lämnas in fredag 2/9.
  • Simskola tisdag-torsdag. Läs mer info längre ner i det här veckobrevet.

Läxa v. 35

• Tisdag 30/8 - Läsläxa abc-klubben kapitel 2. Läxan läses som tidigare 3 dagar, förslagsvis tisdag, onsdag, torsdag. På fredag 2/9 lämnas läxan in. Om man vill läsa läxan på helgen så får eleverna lämna in läxan på måndagen veckan efter istället.
  • Fredag 2/9 - Engelska glosor. Eleverna får 3 stycken engelska ord som de ska lära sig fram till fredagen veckan efter.

Simvecka 35
Nästa vecka, vecka 35 är det simskola. Alla 3:or (klassvis) kommer åka med på tisdag 30/8 och onsdag 31/8. De elever som simskolelärarna anser inte kunna simma enligt de kriterier som de har, får också följa med på torsdag 1/9. Vilka elever det gäller kommer vi informera på onsdag. Det är därför viktigt att alla elever tar med sig badkläder och handduk samt tvål alla 3 dagarna den här veckan. Tack på förhand!

Ha en fin helg!

Anna, Jessica och Sandra