Klassinfo årskurs 3 inför vecka 34

Veckobrev inför vecka 34

Hej alla vårdnadshavare i årskurs 3.

Nu har läsåret startat och vi vill tacka för en fantastisk skolstart. Det var väldigt roligt att träffa er och era barn igen. Den här veckan har eleverna börjat med både slöjd och musik vilka de var väldigt positiva till. Denna vecka har vi haft stort fokus på läsning. Vi har läst läslistor, haft parläsning och arbetat i läsförståelseboken. Vi har också skrivit om sommarlovsaktiviteter. I matten har vi repeterat addition och subtraktion från 0-100. I SO:n har vi arbetet med valet och i NO har vi arbetat med årstiden sommar.

Idag fredag har eleverna fått hem en lapp med utvecklingssamtalstider. Skriv i alla tider som ni kan komma, så återkommer vi med den dag och tid som ni är välkomna på samtal. Vi kommer erbjuda en samtalstid per elev. Om båda vårdnadshavarna vill komma på samtal får ni komma överens om vilken tid som passar er båda.

Om ditt barn blir magsjukt vill vi i skolan gärna veta det. Maila eller skicka meddelande till oss. Tack på förhand.

Info v. 34

• Lämna in de hemskickade blanketterna så snart som möjligt. Ta kontakt med oss om du inte fått hem dem med posten.
  • Lämna in ifylld utvecklingssamtalslapp.
  • Eleverna är utomhus varje dag oavsett väder. Det är därför viktigt att de har med sig kläder efter väder. Det är också önskvärt att det finns ombyteskläder på deras hylla om de till exempel skulle bli blöta.

Läxa v. 34

• Tisdag 23/8 - Läsläxa abc-klubben. Läxan läses som tidigare 3 dagar, förslagsvis tisdag, onsdag, torsdag. På fredag 26/8 lämnas läxan in. Om man vill läsa läxan på helgen så får eleverna lämna in läxan på måndagen veckan efter istället. På måndagar kommer vi ha läsgrupper där eleverna läser läsläxan för varandra.
  • Fredag 26/8 - Engelska glosor. Eleverna får 3 stycken engelska ord som de ska lära sig fram till fredagen veckan efter.

Simträning
Nu i höst kommer de elever i årskurs 3 som ännu inte är simkunniga att åka till simhallen för att få extra träning. Mer info kommer senare. Det vore verkligen bra om ni, tillsammans med ert barn kan åka till simhallen och träna på fritiden också.

Ha en bra helg!

Anna, Jessica och Sandra