Veckobrev inför vecka 22

Hej alla vårdnadshavare i årskurs 2.

Den här 3 dagars-veckan sprang förbi och nu är det inte många dagar kvar till skolavslutningen. Den här veckan har vi hunnit plocka skräp kring skolan. I svenskan fortsatt att läsa tränat läsförståelse samt arbeta med adjektiv. I matten har vi repeterat multiplikation, uppställning samt mäta och väga.

Den här veckan var det många elever som hade med sig idrottskläder. Bra jobbat! Fortsätt med det även nästkommande vecka.

Info v. 22

• Senast måndag den 30/5 ska matteläxan lämnas in.
  • Måndag förmiddag den 30/5 ska vi i årskurs 2 gå på kulturskolan Mirandas vårsalong.
  • Tisdag 31/5 ska 2A och 2B ha friluftsdag till Harbacken. Mer info finns längre ner i detta veckobrev.
  • Onsdag förmiddag den 1/6 ska årskurs 2A och 2B åka på studiebesök till brandstationen. Bussen går 8:20 så eleverna behöver vara i skolan senast 8:10.
  • Det är fortfarande några som inte lämnat in sina Läseböcker. ABC-klubben "Diamantjakten". Den kan vara blå, röd eller grön. Den behöver lämnas in så snart som möjligt.

Läxa v. 22

• Eleverna ska fortsätta läsa de läslistor som de fick denna vecka. De ska läsas 10 minuter, minst 3 gånger i veckan. Den läsläxan har de ändra fram till sommarlovet.
  • På onsdag 1/6 får eleverna ny matteläxa.

Förvarning

• Måndag 6/6 är det Sveriges nationaldag. Det är en helgdag så skolan och fritids är då stängda.
  • Skolavslutningen kommer vara på torsdag den 9/6 klockan 17:30. Eleverna går som vanligt i skolan den dagen. Sen kommer de tillbaka till avslutningen. Mer info kommer i nästa veckobrev.

Friluftsdag

Tisdagen den 31 maj är det friluftsdag för årskurs 2. Vi samlas utanför respektive klassrum kl: 8.20 för att sedan gå till Harbacken. Vi är tillbaka på skolan cirka kl. 13:00 och då är skoldagen slut.

Barnen ska ha med sig:

• Dricka
  • Fika eller frukt för den som vill. (Lunch får eleverna vid Harbacken).
  • Regnkläder vid behov.

Ta på dig ett par sköna skor att gå i eftersom det är en lång promenad (inte några stövlar om det inte regnar).

Packa så att du orkar bära din ryggsäck själv.

Skol och fritidsinformation gällande rensning av skor och kläder m.m.

Under vecka 22, samt tisdag och onsdag vecka 23 kommer det att finnas en vagn med kvarglömda kläder ståendes inne på fritids eller ute vid ingången till fritidsavdelningarna. Detta är kläder som har legat kvarglömda både i förskoleklassen, på lågstadiet och i fritidshallarna. De kläder som finns kvar på vagnarna onsdagen 8 juni vid stängning lämnas till någon välgörenhetsorganisation. Mer info kan du läsa här. , 101.8 kB.

Kom ihåg: Polisen i Mora informerar om Brott på nätet, 31 maj kl 18:30

Nätsmart Mora i samarbete med Polisen och socialförvaltningen bjuder in vårdnadshavare som har barn i årskurs 1-9 i Moras grundskolor till en informationsträff. Mer info kan du läsa här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ha en fin helg!

Anna, Jessica och Sandra