Veckobrev inför v. 47

Hej alla vårdnadshavare i årskurs 2.

Denna vecka:

Den här veckan har det varit Barnboksveckan och vi har fokuserat ännu mer på böcker och läsning. Bland annat har eleverna läst böcker för förskoleklasserna. Vi har även lärt oss fakta om författaren Tove Jansson som skrivit böckerna om Mumintrollet. Under veckan har vi också startat upp området rymden. Klassen har fått besök av Bing som är en utomjording vars planet håller på att gå sönder. Vi har sett en film om Big bang, målat galaxer samt pratat om vad vi vet och önskar veta om solen. . Dessutom har vi skrivit berättelser om Bing. I matten har vi fortsatt med multiplikationstabellerna 2, 5 och 10.

Info vecka 47

Läxa v. 47

• På tisdag 23/11 får eleverna läsläxa kapitel 12.
  • På onsdag 24/11 får eleverna läxa där de ska observera månen vid samma tidpunkt i 23 dagar och fylla i ett dokument. De kan också fotografera månen några kvällar. Lämnas in fredag 17/12.

Ha en trevlig helg!

Anna, Jessica och Sandra