Veckobrev v. 39

Publicerar samma veckobrev som skrevs i fredags här på nya hemsidan.

Hej alla vårdnadshavare i årskurs 2.

Om du märker att du inte får aviseringar om dessa till din mail så är det viktigt att du kontaktar oss.

Denna vecka (v.38):

Den här veckan har vi gjort kartläggningar i både svenska och matematik. På resterande mattetimmar har vi lärt oss spela schack, arbetat med subtraktion vid tiotalsövergångar, tallinjen och likhetstecknets betydelse. I svenskan har vi fortsatt med lästräning. Uppmuntra gärna ditt barn att läsa hemma (vid andra tillfällen än läsläxan). Vi har också skrivit faktatexter om Dalarnas landskapsdjur berguven. På engelskan har eleverna lyssnat på engelskaboken "Do you want to be my friend" och i SO:n har vi arbetat med landet Sverige.

Om ditt barn har förkylningssymptom och är hemma från skolan i mer än 2 dagar är det bra om ni kontaktar skolan för att kunna hämta hem arbete som hen missat.

Info vecka 39

• På måndag 27/9 är eleverna lediga från skolan. Fritids är öppet som vanligt.
  • Senast tisdag 28/9 ska läsläxa kapitel 5 lämnas in. Kom ihåg att den ska läsas minst 3 gånger högt för en person som kan stötta i läsandet.

Läxa v. 39.

• På tisdag får eleverna läsläxa kapitel 6. Den ska läsas minst 3 gånger och sen lämnas in på fredag 1/10.

Förvarning

• v. 40 (tisdag, onsdag och torsdag) är det simvecka.

Digital information till vårdnadshavare från rektor

Digital föräldrainfo Länk till annan webbplats.

Gratis Bowling

Bowlinghallen på Mora Parken har hört av sig och meddelar att det är gratis bowling för skolungdomar, måndagar 14-17.

Ha en skön helg!

Anna, Jessica och Sandra