Veckobrev inför vecka 47

Hej alla vårdnadshavare i årskurs 1!

Den här veckan har vi uppmärksammat nationella barnboksveckan med extra mycket läsning. Årskurs 2 har även kommit och läst sina egna berättelser för oss. Vi har repeterat talkompisar mellan 2-8 i matten. I svenska har vi arbetat med bokstaven B. I engelska har vi tränat på veckodagarna.

Nu börjar det bli kyligare utomhus och det är viktigt att eleverna har med sig kläder efter väder, t ex varm jacka, mössa, vantar och överdragsbyxor/täckbyxor. Kolla gärna igenom ert barns hyllplats i hallen och ta hem kläder och skor som inte längre behövs. Det blir ganska trångt med alla vinterkläder. Viktigt också att skriva namn i alla kläder.

Läxa: eleverna har fått hem sin läsläxa. Viktigt att plastfickan med bok och protokoll kommer tillbaka på torsdagar. Det var många som glömde denna vecka.

Onsdag 23/11 går båda klasserna ut i skogen. Kläder efter väder!

En hälsning från rektor:
När ni hämtar på fritids vill vi att ni föräldrar kommer in/ner på gården och hämtar. Vi vill inte att ni ringer och säger att vi ska skicka barnen till parkeringen.

För att få ihop personalens scheman har vi gjort några schemaförändringar och ändrat stängningstiden på fredagar till kl 17.00 eftersom vi inte har barn på fritids efter den tiden. Skulle ni behöva ha barnet/barnen längre på fredagar så vill vi att ni anmäler den ändringen minst två dagar innan. Tack!

• Måndagen den 12/12 klockan 18.00 kommer vi att ha ett luciafirande ute på fritidsgården. Eleverna får välja vad de vill vara, börja gärna fundera redan nu. Hör av er om ni behöver låna kläder.

• Viktigt! Vid sjukdom eller frånvaro är det viktigt att vårdnadshavare frånvaroanmäler sitt barn via Dexter eller ringer 26630. Via Dexter kan man anmäla flera dagar i rad, ringer man 26630 och talar in via talsvar måste detta göras varje dag eleven är frånvarande. Om en elev inte är på plats och inte är frånvaroanmäld måste vi lärare gå från lektionen för att ringa hem vilket tar mycket lektionstid.

Trevlig helg önskar Anna, Johanna & Caroline

Senast uppdaterad: 18 november 2022