Veckobrev inför vecka 46

Hej alla vårdnadshavare i åk 1.

Den här veckan har vi jobbat med trafik i SO och olika material i NO. I matte har vi bland annat arbetat med talet 8 och att kontrollera subtraktion med hjälp av addition. I svenska har vi börjat med bokstaven B. I engelska har vi lärt oss ramsan "1 2 3 4 5 once I caught a fish alive".

Läsläxa ska lämnas tillbaka torsdag den 17/11.
Eleverna har fått hem läseboken "Den magiska kulan". Vi förbereder eleverna i skolan inför varje kapitel genom att läsa texten högt, ställa frågor samt prata om svåra ord. Vi vill att ni föräldrar sitter med ert barn när läsläxan ska göras. Ni kommer till en början att behöva hjälpa ert barn att läsa svåra ord. Läs texten en gång varje dag. Eleverna kommer även som tidigare att få en remsa med korta stavelser som de också läser minst en gång varje dag så att de blir automatiserade. Med läsläxan följer ett protokoll där det står vilka sidor ni ska läsa samt där ni kan ge kommentarer kring hur ni tycker att det går. När eleverna lämnar in sin läxa kommer de att få läsa den för oss i skolan. För att detta ska fungera och vi ska hinna lyssna på eleverna kommer de att få läsläxan på fredagar samt lämna in den på torsdagar.

Nästa vecka är det barnboksveckan och vi kommer att arbeta med läsning på olika sätt. Passa gärna på att fokusera lite extra på böcker hemma.

• måndag 14/11 ska eleverna ta med en favoritbok hemifrån som vi presenterar för klassen.
  • På tisdag 15/11 stänger fritids 16.00
  • Onsdag den 16/10 går båda klasserna till skogen
  • torsdag 17/11 är det nationella läsdagen och det kommer vi att fira med läsmys hela förmiddagen. Den som vill får ta med sig ett gosedjur.

Måndagen den 12/12 klockan 18.00 kommer vi att ha ett luciafirande ute på fritidsgården. Eleverna får välja vad de vill vara, börja gärna fundera redan nu. Hör av er om ni behöver låna kläder.

Viktigt! Vid sjukdom eller frånvaro är det viktigt att vårdnadshavare frånvaroanmäler sitt barn via Dexter eller ringer 26630. Via Dexter kan man anmäla flera dagar i rad, ringer man 26630 och talar in via talsvar måste detta göras varje dag eleven är frånvarande. Om en elev inte är på plats och inte är frånvaroanmäld måste vi lärare gå från lektionen för att ringa hem vilket tar mycket lektionstid.

Anna, Johanna & Caroline

Senast uppdaterad: 11 november 2022