Veckobrev inför v.45

Den här veckan har vi arbetat med bokstaven Ee.

I matematik har vi övat på addition och subtraktion.

Vi har firat nalledagen genom att ta med gosedjur till skolan.

I skogen fick eleverna bygga gubbar av naturmaterial, de samarbetade i grupper.

Vi avslutade veckan genom att ha lite halloweentema. Sista lektionen fick båda klasserna se en kort halloweenfilm tillsammans.

fredag den 11/11 får eleverna hem sin nya läsläxa. Den ska lämnas in torsdag den 17/11. Eleverna kommer att läsa en läsebok som heter "Den magiska kulan". Vi förbereder eleverna i skolan inför varje kapitel genom att läsa texten högt, ställa frågor samt prata om svåra ord. Vi vill att ni föräldrar sitter med ert barn när läsläxan ska göras. Ni kommer till en början att behöva hjälpa ert barn att läsa svåra ord. Läs texten en gång varje dag. Eleverna kommer även som tidigare att få en remsa med korta stavelser som de också läser minst en gång varje dag så att de blir automatiserade. Med läsläxan följer ett protokoll där det står vilka sidor ni ska läsa samt där ni kan ge kommentarer kring hur ni tycker att det går. När eleverna lämnar in sin läxa kommer de att få läsa den för oss i skolan. För att detta ska fungera och vi ska hinna lyssna på eleverna kommer de att få läsläxan på fredagar samt lämna in den på torsdagar.
  • Onsdag den 9/11 går båda klasserna till skogen

• Vecka 44 är det höstlov. Fritids har stängt 31/10.

Hälsningar Anna, Caroline & Johanna

Senast uppdaterad: 28 oktober 2022