Veckobrev inför vecka 39

Veckorna går snabbt, nu är det redan helg!

Den här veckan introducerade vi bokstaven Mm i svenska. Då har vi bland annat tränat på att forma bokstaven och arbetat med appen Trädet web.

I matematik har vi arbetat med räknesättet addition och även introducerat räknesättet subtraktion.

Vi har fortsatt arbetet i NO. Eleverna fick undersöka sand, lera och humus (blomjord).

I ämnet SO har vi pratat om varför vi går i skolan och pratat om vilka som arbetar på en skola.

På lektionerna i engelska har eleverna fortsatt med deras Brown bear-bok, som de färglägger.

När eleverna hade musik så övade de bland annat på en sång som heter "Tack för maten". Den sjöng klass 1 och 2 tillsammans för matpersonalen när vi hade fått önskematen tacos.

På måndag den 26/9 är eleverna lediga från skolan men fritids är öppet, meddela fritidspersonalen så snart ni vet om era barn ska vara lediga eller vara på fritids.

På onsdag den 28/9 så har vi en friluftsdag i Rödmyrskogen. Då är vi ute hela dagen tillsammans med årskurs 2. Tänk på att ha kläder efter väder och sköna skor att gå i. Eleverna får ha med sig lite matsäck om de vill, gärna en vattenflaska om de blir törstiga av den långa promenaden. I skogen får vi korv med bröd och festis. De får lämna sin iPad hemma den här dagen. Dagen slutar när vi kommer tillbaka till skolan cirka kl.12.30.

På fredag den 30/9 är det idrottens dag. Då kommer det några idrottsföreningar samt elever från gymnasiet hit och har aktiviteter med åk 1-3.

/Anna, Caroline & Johanna

Senast uppdaterad: 23 september 2022