Veckobrev inför vecka 34

Vi har haft en bra första vecka tillsammans. Det är många nya saker och rutiner som man ska komma ihåg och lära sig. Vi tränar, påminner och tar en sak i taget.

Första veckan i årskurs ett har vi börjat att arbeta i vår mattebok och haft vår första lektion i engelska. Vi har gjort en övning som vi kallar för ”axelkompis”. Fråga gärna era barn vad det är för något. Vi har pratat om hur vi vill ha det i klasserna för att alla ska trivas och ha det bra. Dessa samtal kommer att utmynna i årskurs ett trivselregler.

Från och med idag fredag kommer eleverna att ta hem sina iPads. Det är viktigt att eleverna är rädd om den och sköter om den väl. För att ni ska veta vad som gäller får eleverna med sig ett dokument hem som heter ”regler för användning och skötsel”. Läs igenom detta dokument så att ni vet vad som är viktigt.

Tänk på att:

• Det är viktigt att ni laddar iPaden hemma varje dag och att den alltid tas med till skolan. Se även till att tangentbordet är laddat.
  • Den ska alltid bäras i medföljande fodral och ligga i en ryggsäck när de fraktas mellan skolan och hemmet.
  • Det är förbjudet att äta och dricka i samband med att iPaden används.

Som vi skrev i första brevet ni fick hem så kommer klasserna att gå på uteskola varannan onsdag. Onsdagen den 24/8 är det klass 1b som går till skogen. Tänk på ”kläder efter väder”. De elever som vill får ta med sig en frukt eller grönsak. Packa gärna med något att dricka.

Vi påminner om att eleverna gärna får ta med sig bänkpapper.

Vill ni nå oss på telefon någon gång så kan ni ringa eller skicka sms till lågstadiets telefon. Numret dit är 076/6332946. Ni kan även maila till noretskolan15@mora.se och då når ni oss alla tre lärare.

Trevlig helg!

Johanna, Caroline, Anna, Carina och Tina

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Senast uppdaterad: 19 augusti 2022