Vecka 47

I veckan som varit har vi fokuserat på läsning då det varit barnboksveckan. Eleverna har bl.a. fått presentera sina favoritböcker för klassen och det har inspiretat många till att låna och läsa nya böcker.

Under vecka 47 är det dags för årets nätsmartvecka. I år anordnar Mora kommun tillsamans med Prinsparets stiftelse livesändningar, klassrumsbesök och massor av lärdomar om hur vi alla kan hjälpas åt för ett roligt, schysst och säkert liv på nätet.

Tisdagen den 23 november kl. 18.30 erbjuder Nätsmart Mora ett livsänt studiosamtal för vårdnadshavare där ungas liv på nätet utifrån olika perspektiv diskuteras. Studiosamtalet hittar du på Webplatsen: Nätsmart 2021 - livesändning för vårdnadshavare och allmänhet - Mora kommun webb-TV (screen9.tv) Länk till annan webbplats. . Mer information kring veckan hittar ni på www.natsmartmora.se .

Läsläxa - Kapitel 2 "Momman" . Ditt barn ska läsa högt för en vuxen minst 3-4 gånger i veckan, gärna mer. Fyll i protokollet när ert barn har läst.

Matteläxa - Arbetsblad "En fler än"

Snart är det första advent och vi tänker att vi tänder ett ljus varje morgon för lite adventsmys. De elever som vill får gärna ta med en liten ljuslykta med ett värmeljus att tända på morgonsamligen.

Ha en fin vecka!

Hälsningar personalen i klass 1