Vecka 46

Hej på er!

Hoppas att ni haft ett skönt lov med några avkopplande dagar.

Vi börjar nu att träna sånger inför lucia. Tisdag den 7 december kl. 18.00 kommer vi att ha luciafirande ute på fritidsgården. Ni föräldrar, syskon och andra släktingar är välkomna att komma och titta. Barnen får vara vad de vill i luciatåget (gärna många lucior då det blir så ljust och fint). Tänk på att vi ska vara utomhus så varma kläder måste få plats under. Som kompensation för den kvällstiden kommer klass 1 att sluta kl. 13.00 måndag den 13 december.

Nästa vecka är det barnboksveckan. Vi uppmärksammar det i skolan och vi vill att alla barn ska ta med sin favoritbok till skolan, så får de visa och berätta om den för sin klass. På torsdag har vi en läsförmiddag när vi ska läsa och mysa tillsammans. Barnen får då ta med sig filt, gosedjur eller kudde om de vill.

Vi börjar med vår läsebok denna vecka. Läxa är att läsa kapitel 1 i den, helst en stund varje dag. Läsprotokoll följer med boken hem.

Matteläxa är att hitta uppgifter där svaret blir 5. Kom på så många olika förslag som möjligt. Läxorna ska som vanligt lämnas in på onsdag.

Vi vill påminna om märkning av kläder, speciellt på svarta överdragsbyxor. Många har lika och det är svårt att veta vems som är vems ibland. Ni hjälper oss genom att märka med namn.

Med regn och snö ute så blir det blött på golven och då blir strumporna blöta. Det är därför toppen om barnen har inneskor att sätta på sig.

Ha en fin vecka!

Hälsningar personalen i klass 1


Senast uppdaterad: 10 november 2021